Певицата прави голям концерт на 21 ноември в зала 1 на НДК, с който освен творческия ще отбележи и

...
Певицата прави голям концерт на 21 ноември в зала 1 на НДК, с който освен творческия ще отбележи и
Коментари Харесай

Йорданка Христова 60 години на сцената

Певицата прави голям концерт на 21 ноември в зала 1 на НДК, с който освен творческия ще отбележи и своя 80-годишен юбилей

На 10 септември едно от най-големите имена на музикалната ни сцена - Йорданка Христова отпразнува своя 80-годишен празник. Тя избра да означи събитието на отмора отвън България, само че напълно скоро ще чества и със своите почитатели на сцената на зала 1 на НДК. На 21 ноември тя ще направи огромен концерт, който е освен във връзка рождения ѝ ден, само че и честване на 60-те години, през които тя радва публиката със своите осъществявания.

Йорданка Христова наследява изключителния си певчески гений от татко си, който пеел в хор “Гусла ”. През годините е направила над 3500 концерта по целия свят, като първата ѝ изява отвън рамките на страната ни е през 1964 година, когато отпътува на турне в Румъния с Оркестъра на БНР. А още с дебютната си поява на “Златният Орфей ” през 1966 година печели първото място с песента “Делфините ”. На идната година с емблематичната “Песен моя, любов моя ” получава трета премия.

Над 43 са страните, в които Йорданка Христова гостува със свои осъществявания, измежду тях са Канада, Русия, Никарагуа, Швейцария, Египет, Алжир, Сирия, Ливан, Испания, Германия и така нататък Името ѝ непроменяемо се свързва с Куба, където тя има доста фенове, един от които е бил самият Фидел Кастро, и доста дами са кръстени на нея.

На сцената Йорданка Христова постоянно излъчва изключителна сила и завладяваща страст, като че ли във вените ѝ тече гореща латино кръв.

Самата тя споделя в изявленията, че евентуално в предходен живот е живяла точно в някоя такава страна. “Талисман ”, “Янтра ”, “Като испанка ”, “Обичай ме ”, “Патешка история ” и “Пипи Дългото чорапче ” са единствено част от неостаряващите ѝ шлагери, с които радва няколко генерации.

Пее и химна на ЦСКА “Сърца червени ”. Изборът тъкмо тя да го извършва не е инцидентен. Йорданка Христова е разпален почитател на футболния клуб и даже се включва в шествията през 2015 година, които провеждат почитателите.

Наред с подготовката за юбилейния си концерт певицата е ангажирана и с турнето “Обич и ария ”, с което с още други обичани имена вършат концерти из цялата страна.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР